אילת היא ללא ספק עיר הקיץ הנחשבת בישראל. סטטיסטית אם אתם מחזיקים בתעודת זהות ישראלית, רוב הסיכויים שכבר ביקרתם באילת, אפילו יותר מפעם אחת. מרביתכם ביקרתם בקניון וקניתם בלי חשבון ובלי מע”מ. אולי הלכתם לשחות עם דולפינים או אפילו עשיתם קורס כוכב או שניים בצלילה. מי יודע, אולי פשוט עשיתם בטן גב כמה ימים באחד מבתי המלון המפוארים בחופשת “הכול כלול”. אבל האם אתם באמת מכירים את העיר?
אילת מפתיעה, אילת מיוחדת, ואנחנו כאן כדי לתת לכם כמה נקודות מעניינות על העיר:
- טמפרטורת המים בחופי אילת לא יורדת מתחת ל-22 מעלות – בעוד שבחופי הים התיכון טמפרטורת המים יכולה לרדת אפילו עד לאזור 17 מעלות, ובכינרת נרשמו ימים עם 15 מעלות, הרי שבאילת תוכלו ליהנות גם באמצע פברואר מטמפרטורת מים באזור ה-22 מעלות. זה אומר שאפשר ליהנות מהמים גם בחודשים הפחות חמים בשנה, וזו אחת הסיבות שאילת פופולרית בכל חודשי השנה, לא רק בקיץ.
- האילתים לא עוצרים באדום – לא הרבה יודעים זאת, אבל אילת היא עיר ללא רמזורים. למעלה מחמישים אלף תושבים, מיליוני תיירים מישראל ומכל העולם, אינספור מכוניות, אוטובוסים, קטנועים ואופנועים, וכולם מתנהלים בכבישי העיר ללא רמזור אחד. איך זה עובד? התשובה פשוטה למדי – כיכרות! באילת יש עשרות כיכרות שמאפשרות לתנועה לזרום בהרמוניה עגולה, ללא כל צורך ברמזורים. לא מאמינים? צאו למסע חיפושים. אנחנו מבטיחים לכם שהחיפוש יזרום ללא הפרעות של אור אדום.
- האיראנים בחוף קצא”א – זה נכון שלא תמצאו איראנים נופשים בסוויטות של בתי מלון באילת, אבל תאמינו או לא, באילת פעלה במשך כמעט כ-40 שנה תשלובת חברות בבעלות משותפת של ישראל ושל איראן. תהיתם פעם מה בעצם אומר השם של חוף קצא”א המפורסם? ובכן, זה בסה”כ ראשי התיבות של – ‘חברת קו צינור אילת אשקלון’, פרויקט בשיתוף פעולה ישראלי איראני. כדי שלא לחשוף את שיתוף הפעולה הטעון, דבר שהיה מביך את האיראנים בעיני העולם המוסלמי, הוקמו עבור הפרויקט הגדול מספר חברות קש. החוף היה סגור לרחצה, אך כיום אפשר לשחות בחוף, ולראות שאריות של צינורות מהימים בהם השותפות עוד הייתה פעילה. ברי המזל ייזכו לראות גם את הדולפינים שנוהגים לבוא לקצא”א לשחות ולצוד בקרבת החוף.
- חיי השוליים בואך גבול מצרים – בתי מלון באילת מארחים עשרות אלפי תיירים. דירות הנופש ודירות המגורים מאכלסות גם הן מספר לא מבוטל של אנשים – תושבים ותיירים כאחד. ובינתיים ביקום מקביל מתנהל אירוע מגורים ייחודי ויוצא דופן בישראל כולה. דרומה מהמרכז התיירותי וממרכז העיר, בואך חוף המגדלור, הבניה הולכת ונעלמת. בשלב מסוים נשאר רק חוף והרים. שם, בינות ההרים, מתחבא סוד שלא רבים יודעים. שבילים לא מסומנים המטפסים לעבר ההרים והוואדיות יקחו את המטייל הסקרן לעבר התיישבות נסתרת מעין, פיראטית למהדרין. שם, בבתים מאולתרים, דרים כמה עשרות אנשים שבחרו לחיות אחרת, מנותקים מתשתיות המים, החשמל והביוב, ומחוברים לטבע המדברי. לא מאמינים? מוזמנים לבדוק.
- אף אחד לא יודע את מקור השם אילת – תארו לעצמכם שעיר כה מפורסמת, עיר ששורשיה, כולל אזכורה הישיר, נטועים עוד בימי התנ”ך, בעוד איש אינו יודע את מקור שמה. תל אביב קיבלה את שמה מספר יחזקאל, ואפילו ערד קיבלה את שמה באופן רשמי מספר במדבר. אבל אילת? עד היום איש לא יודע. ישנן רק השערות שונות שלא ניתן להוכיח, ובזאת עלינו להסתפק.